فالوده یکی از دسرهای سنتی و قدیمی ایرانی محسوب میشود که طرفداران بسیار دارد. این دسر خوشمزه به صورت تنها یا با بستنی سنتی سرو میشود.
معروفترین نوع فالوده متعلق به شهر شیراز است که با نام فالوده شیرازی شناخته میشود. طبق برخی شواهد، قدمت این دسر یخی شگفتانگیز به ۴۰۰ سال قبل از میلاد برمیگردد.
مشخص نیست که در گذشتههای بسیار دور به چه طریقی تهیه و مصرف میشده است و مواد تشکیلدهنده آن چه بوده است.
در فرهنگ معین آورده شده که در گذشته فالوده به خوراکی گفته میشد که از پختن پودر بادام و شکر پخته میشده است و این موضوع حکایت از آن دارد که فالوده در زمانهایی از تاریخ با روش و موادی کاملاً متفاوت تهیه میشده است.
اما فالوده به سبک کنونی قدمتی به اندازه یک قرن دارد.از مهمترین خواص فالوده میتوان به ارزش غذایی فراوان آن اشاره کرد که برای بعضی از مشکلات حلقوی و ریه به خصوص در تابستان و روزهای گرم مفید است در ضمن فالوده برای معده بسیار خوب است اگر تخم ریحان یا تخم شربتی به فالوده اضافه کنید مقویتر است.